مراحل و قوانین صادرات خاویار در ایران با کشورهای مختلف متفاوت است چرا؟ چون صادرات در هر کشور بایستی طبق قوانین آن کشور انجام بشود، دارای انجام مراحل خاصی می باشد که از سوی نمایندگی ها و شرکت های صادر کننده باید انجام گردد. مجوزاتی در این زمینه موجود می باشند که خود فرد نمی تواند برای صادر کردن محصول خریداری شده اش، آن را دریافت کند. بلکه برند و نمایندگی که خاویار را صادر می کند باید دارای آن مجوزها باشند.
تجارت خاویار در ایران
به طور کلی ایران دارای بهترین و بیشترین گونه های ماهیان خاویاری می باشد که محصولات به قدری دارای ازرش غذایی بسیار بالایی هستند که از طریق ایران به کشورهای خارجی میان شرکت های خاویاری و مصرف کننده ها صادر می شوند. بهترین خاویاری که تا به امروز بیشترین آمار صادراتی را داشته است، خاویار بلوگا می باشد. تجارت خاویار ایرانی امروزه روز به روز در حال افزایش است چون صادراتش به میزان زیاد افزایش یافته است. خاویار های اصل ایرانی در بازار داخل نیز به میزان زیادی در حال خرید و فروش می باشد، چرا که اطلاعات مصرف کننده ها در زمینه خاویار و ارزش غذایی محصولات بالا رفته است.
آشنایی با صفر تا صد مراحل صادرات خاویار
مراحل صادرات خاویار برای بسیاری از کشورها تقریبا یکسان است. همچنین صادرات خاویار به کشورهای آمریکا و اسرائیل ممنوع است و نمی توان این محصول را به صورت مستقیم از ایران به این کشورها صادر کرد. خاویار تولیدشده در ایران به دو روش پرورشی و صید دریایی است. اما در گذشته به دلیل صید بیرویه ماهیان خاویاری، صادرات خاویار وحشی (صیدی) از سوی شیلات ممنوع اعلام شد و خاویارها فقط به صورت پرورشی از سوی سازمان شیلات تایید می شوند. مجوزهایی صادراتی نیز به صورت کلی عبارتند از:
اخذ گواهی بهداشت از سازمان دامپزشکی ایران
مبدأ
گواهی صادرات CITES
قرنطینه
حمل
و…
برای صادرات خاویار از کجا شروع کنیم؟
جهت صادرات خاویارها، ابتدا شرکت های تولیدی باید برند و نمایندگی خود را در سازمان های مربوطه ، همچون شیلات ثبت کنند. به این دلیل که تایید شوند خاویارهای موجود در این شرکت تولید و نمایندگی اصل است و کیفیت های تازه ای دارد و به خصوص تنها دلیل اصلی این است که محصولات خاویاری پرروشی باشند. برای مثال: یکی از قوانین مهم صادر کردن خاویار به کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا، این است که طبق کنوانسیون سوئیس برای حفظ گونههای در خطر انقراض، فقط امکان خرید خاویار پرورشی در بازارهای جهانی وجود دارد.
مذاکزه و عقد قرارداد و شروع پروسه صادرات
صادرات مانند هر عمل تجاری دیگری نیازمند آیندهنگری، برنامهریزی، آشنایی با روشهای علمی، تحرک لازم و جلب اعتماد خریداران خارجی است. مذاکره و عقد قرار داد زمانی اتفاق می افتاد که دو طرفین رضایت خود را برای شروع پروسه صادرات اعلام کنند و امضا نمایند. امضای دو طزفین به این دلیل است که تاییدکرده اند روند صادرات را و اطلاع دارند از چگونگی آن. البته پیش از هر چیز، شرکتهای تولیدکننده باید نسبت به اخذ مجوزهای مخصوص صادرات خاویار اقدام کنند.
قوانین و مجوزات لازم برای صادرات خاویار
صادرات کالا از جمله فعالیتهای اقتصادی محسوب میشود که تمام تجار و بازرگانان باید نسبت به قوانینش اطلاعات دقیق داشته باشند. قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات به چندین بخش تقسیم میشود. شرکتهای تولیدکننده باید نسبت به اخذ مجوزهای مخصوص صادرات خاویار اقدام کنند:
مجوز دامپزشکی
یکی از مجوزهایی که برای صادرات خاویار گرفته می شود مجوز دامپزشکی است. این مجوز در ایران توسط سازمان دامپزشکی و طی مراحل خاصی صادر میشود.
مجوز سایتس
یکی از مهمترین مجوزهای این امر، سایتس است که نشان میدهد خاویار، پرورشی بوده و برای تولید آن از ماهیان خاویاری وحشی دریاها استفاده نشده است. این قانون، برای حمایت از گونههای در خطر انقراض تصویب شده است. مقررات کشورها: صادر کردن خاویار به هر کشور، از مقررات و قوانین خاص آن تبعیت میکند. به طور کلی، عرضه خاویار صادراتی به کشورهای عربی و اروپایی، به مجوزهای یکسانی نیاز دارد.
صدور مجوزات مختلف اعم از سایتس، برای فروش عمده خاویار صادراتی ضرورت دارد. این مجوز، نشان میدهد که شرکت صادرکننده برای تولید خاویار، از صید غیر مجاز استفاده نکرده و محصول، کاملاً پرورشی است. این قانون برای جلوگیری از نابودی گونههای جانوری و گیاهی در خطر انقراض (مانند ماهیان خاویاری وحشی و دریایی)، در تمام دنیا تبیین شده و رعایت آن الزامی است.
نمونه برداری از محموله خاویار صادراتی توسط دامپزشکی
اینروش به این دلیل انجام می شود که دامپزشکی و سازمان شیلات از کیفیت و تازگی خاویارهای پرروشی که می خواهند ارسال کنند به کشورهای خارجی، مطمعن شوند. این کار نیز طی انجام مراحل های بسیاری مورد تایید سازمان می شود و باید توسط خو تولید کننده و نمایندگی خاویاری انجام گردد. سازمان هایی که نیاز به دریا مجوز از آنها داریم برای صادرات عبارتند از:
دامپزشکی
سازمان شیلات
و…
ارسال خاویار و ترخیص از گمرک ایران
بعد اخذ مجوزهای لازم برای صادرات، نیاز است تا خاویار را در بستهبندیهای استاندارد، آمادهٔ عرضه به بازار جهانی کرد. بستهبندی مرغوب، از فاسد شدن خاویار جلوگیری کرده و آن را به بهترین شکل، به مقصد مورد نظر مصرف کننده ها می رساند. محصول خاویار و ارساش از توسط شرکت های صادر کننده تا پشت گمرگ مقصد انجام می شود. سپس برای ترخسص از آن طرف، خریدار نیز نیاز به یک مجوزی دارد تا آن را بدهد و محصول را تحویل بگیرد.
ترخیص خاویار در مقصد به عهده مشتری
همانطور که در بخش قبل برای شما بازگ. کرده ایم. وظیفه شرکت تولید کننده و یا همان صادر کننده این است که حمل خاویار را تا پشت گمرگ مقصد بر عهده بگیرید. ترخیص محصول توسط خریدار از آن سمت انجام می شود. البته مجوز مورد نیاز برای ترخسص از سوی نمایندگی ارسال می گردد. حجم زیادی از خاویار صادراتی ایران، متعلق به کشورهای اروپایی بوده و تقریباً هر کیلو خاویار در این کشورها، به قیمت حدود 2200 یورو به فروش میرسد.
ارتباط با واحد بازرگانی رایبد خاویار جهت مشاوره
جهت دریافت اطلاعات بیشتر و یا اگر میخواهید از مشاوره های واحد بازرگانی رایبد خاویار نیز استفاده نمایید، می توانید شماره های تماس را از سایت فروشگاه دریافت کنید و با واحد پشتیبانی مجموعه در تماس باشد. در بخش بازرگانی این مجموعه، مشاورها به صورت تخصصی تنها در زمینه صادرات محصولات خاویار به کشورهای خارجی و چگونگی صادرات، می توانند اطلاعات به شما بدهند.